Siirry sisältöön
Metsäkeskuksen etusivulle Metsäkeskuksen etusivulle
Metsäkeskuksen asiakaslehden etusivulle
På svenska

Kuinka nopeasti Kemera-tuen hakemukset käsitellään?

Nuoren metsän hoidon ja taimikon varhaishoidon rahoitushakemukset ja toteutusilmoitukset käsitellään keskimäärin noin reilussa kahdessa viikossa Metsäkeskuksessa.

Metsätien rakentamisen, metsätien perusparannuksen sekä suometsänhoidon rahoitushakemusten ja toteutusilmoitusten käsittely vie aikaa keskimäärin kuukauden päivät.

Käsittelyajalla tarkoitetaan ajanjaksoa, joka alkaa hakemuksen tai toteutusilmoituksen vireille tulosta ja päättyy siihen, kun Metsäkeskus on tehnyt asiassa päätöksen. Asia tulee vireille silloin, kun hakemus tai ilmoitus on saapunut Metsäkeskukseen.

Yksittäisen hakemuksen tai toteutus­ilmoituksen käsittelyaika voi poiketa keskimääräisistä käsittelyajoista huomattavastikin. Mikäli hanke on tarpeen tarkastaa maastossa, voi hakemuksen käsittely kestää useita kuukausia. Näin voi käydä etenkin silloin, jos hakemus tai toteutusilmoitus on otettu käsittelyyn talvella, ja maastotarkastusta ei voida aloittaa ennen kuin lumet ovat sulaneet. Asian käsittelyä voi hidastaa myös se, että hakemuksessa tai toteutusilmoituksessa on puutteita tai täydennettävää.

Sari Alden
rahoitus- ja tarkastuspäällikkö
Suomen metsäkeskus

Blogi

Kysymme

Joko olet hankkinut polttopuut valmiiksi talven varalle?
Kyllä Ei

Viime kuukauden tulos

Onko taimikossasi riistatiheikkö?

Kyllä (87%)
Ei (13%)

Ääniä yhteensä 17 kpl.

 
Metsäkeskuksen podcast

Metsäkeskus Facebookissa

Näytä Facebookissa

Metsäkeskus Twitterissä

Näytä Twitterissä