Siirry sisältöön
Metsäkeskuksen etusivulle Metsäkeskuksen etusivulle
Metsäkeskuksen asiakaslehden etusivulle
På svenska

Voinko saada Kemera-tukea metsänhoitokohteelle, jolle olen saanut tukea jo aiemmin?

Kemera-tukea voi saada uudelleen samoille metsänhoitokohteille tietyn määräajan kuluttua ja tietyillä ehdoilla. 

Taimikon varhaishoidon Kemera-tukea voi saada uudelleen sellaisille kohteille, joilla on aiemmin rahoitettu metsänuudistamisen töitä. Ehtona tässä on kuitenkin se, että metsän uudistamisesta täytyy olla kulunut 10 vuotta. 

Nuoren metsän hoidon Kemera-tukea voi myös saada kohteille, joilla on aiemmin rahoitettu metsänuudistamista tai nuoren metsän hoitotyötä, ja näiden töiden toteutuksesta on kulunut aikaa 10 vuotta. 

Nuoren metsän hoidon Kemera-tukea voi saada myös kohteille, joilla on aiemmin tehty nykyisen Kemera-lain mukainen taimikon varhaishoitotyö. Tukea voi saada, kun varhaishoidon toteutuksesta on kulunut 7 vuotta. Vastaavasti nykyisen Kemera-lain mukaisen nuoren metsän hoitotyön jälkeen täytyy odottaa 10 vuotta, että kohteelle voi saada uudelleen nuoren metsän hoidon tukea.  

Metsänomistaja näkee tilalle aiemmin myönnettyjen Kemera-tukien tiedot kirjautumalla Metsään.fi-palveluun. Tietoja voi katsoa myös avoimen metsätiedon karttapalveluiden kautta. Kartalla näkyvät aiemmin rahoitetut Kemera-hankkeet työlajeittain. Kun klikkaa kartalta metsäkuviota, voi nähdä myös päivämäärän, jolloin toteutusilmoitus Kemera-työstä on saapunut Metsäkeskukseen.

Mikko Korhonen
rahoitus- ja tarkastuspäällikkö
Suomen metsäkeskus
 

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 
Blogi

Kysymme

Kannattaako metsän lannoitus?
Kyllä Ei

Viime kuukauden tulos

Aiotko hakea taimikon ja nuoren metsän hoidon tukea tänä vuonna?

Kyllä (64%)
Ei (36%)

Ääniä yhteensä 19 kpl.

 
Metsäkeskuksen podcast

Metsäkeskus Facebookissa

Näytä Facebookissa

Metsäkeskus X:ssä

Näytä Twitterissä